
פליטות אצל תינוקות
מרבית התינוקות פולטים מעט אוכל לאחר האכלתם. מדובר במקרה נורמאלי לחלוטין, כל עוד התינוק עולה במשקל ולא סובל – המצב תקין. אצל תינוקות הסובלים מרפלוקס ישנם תינוקות אשר פולטים הרבה ואפילו מקיאים ותינוקות שאינם פולטים כלל.
שמי רחלי וברשותי ניסיון אישי רב בתחום הרפלוקס אצל תינוקות. למעשה ארבעת ילדיי המקסימים סבלו בינקותם מרפלוקס. בשל הריצות המרובות והטיפול בילדים לאורך השנים צברתי ניסיון רב וכיום אני משמשת יועצת לאימהות בנושא רפלוקס לתינוקות.
ישנם הבדלים גדולים בטיפול בתינוק הסובל מרפלוקס ופולט הרבה לבין תינוק שפולט הרבה אך אינו סובל מרפלוקס.
ראשית נגדיר מהי פליטה:
הפליטה היא מצב שבו חלק מתכולת הקיבה יוצאת דרך פי התינוק. בדרך כלל מדובר בכמויות קטנות שהתינוק פולט מיד לאחר האכלתו. תינוק הסובל מרפלוקס כתוצאה משוער ווסט תחתון חלש או רפוי. כתוצאה מהרפלוקס הם אינם נעצרים בשער הוושט כאשר עולים למעלה וכתוצאה מכך נוצרת הפליטה.
לתינוק הסובל מרפלוקס יש הצורך לשנות את הרגלי ההזמנה על מנת שזה יפלוט פחות:
-
זמן האכלה אפשרי לתינוק הפסקות קצרות לגרפס וזאת על מנת למנוע את הצטברות האוויר בקיבה.
-
האכלת התינוק בכמויות קטנות יותר ובאיטיות על מנת לתת לו זמן לעכל את האוכל.
-
הסמיכי את הארוחה.
-
החזיקי את התינוק מוגבה עד כחצי שעה לאחר כל ארוחה.
כמובן שישנם טיפים נוספים וחשובים. בכל מקרה של פליטות התינוק וחוסר ודאות לגבי אם הוא סובל מרפלוקס או לא – אשמח לייעץ ולסייע לכם ככל שאוכל מניסיוני האישי.
אם אינך בטוחה אם תינוקך סובל מגזים או מריפלוקס או במידה ואובחן אצל תינוקך ריפלוקס, אשמח לעמוד לרשותך וללמדך איך להקל עליו בזמן הזנתו ובצרבות שסובל מהם בין הארוחות.
אני מדגישה שאינני רופאה והייעוץ הניתן על ידי מתבסס על הנסיון העשיר שלי בגידול 4 תינוקות שסבלו מינקותם מריפלוקס קשה.
איחולי בריאות,
רחלי